Als je aan ouders vraagt wie het ultieme rolmodel voor hun kind is, zal Barbie daar niet één, twee, drie tussen staan. Maar verkijk je er niet op. Want Barbie is absoluut een rolmodel. De blonde pop laat je kind namelijk zien dat je alles kunt worden als je groot bent.  Of dat nu een dierenarts is of een fashionista. Barbie laat je dromen over wie of wat jij later wilt worden. En dat spelenderwijs.

Kinderen kruipen met Barbie in de huid van de persoon die ze willen zijn. De fantasie van een kind is oneindig en door middel van Barbie speelgoed kunnen ze zich helemaal uitleven. De wereld van het kind is grenzeloos. Geef daarom je kind de kans zich te ontwikkelen door het met Barbie te laten spelen.

You can be a chef…

Alles is haalbaar bij Barbie. Je kunt alles worden met deze prachtige pop. Zo kun je bijvoorbeeld een chef-kok worden. Laat je kind kennis maken met de wereld van pizza’s, pasta’s, burgers en andere gerechten. Met Barbie kan je kind zo zelf ontdekken wat zijn of haar favoriete eten is.

Geef je kind de kans een foodtruck te ontdekken of met het oventje in de weer te gaan. De opties zijn eindeloos.

… or anything else

Wil je kind geen chef worden maar iets anders? Ook dat is mogelijk. Laat je kind op het eigen tempo bepalen wat hij of zij leuk vindt. Laat je kind daarom spelen met verschillende Barbies. Zo kan het rustig uitzoeken of het van vliegtuigen houdt en piloot wilt worden.

Of misschien houdt je kind meer van kleuren, plakken en knutselen wil het graag naar de kunstacademie. Zelfs daar is een Barbie voor. Geef je kind de tijd om te ontdekken wat het leuk vindt.

Jouw kind bepaalt de toekomst

Het is de keuze van je kind wat het later wil worden. Ben je zelf een timmerman en blijkt dat je kind al tijdens het spelen met Barbie liever dokter wil worden? Geef je kind de tijd het zelf te ontdekken. Push niet met het maken van keuzes, maar stimuleer de ontdekkingstocht door verschillende outfits en bijpassende attributen van Barbie te scoren.

Kies voor een doktersoutfit, een jurkje en vleugels als elfje of ga voor het politieuniform. Geef je kind een ruime keuze en laat het zich ontwikkelen.