Het voordeel van een elektrische fiets is dat je langere afstanden kunt afleggen, heuvels en bergen gemakkelijker te befietsen zijn en het lijkt alsof je altijd wind mee hebt. Veel mensen maken hier dan ook gretig gebruik van en maken lange fietstochten door Nederland en andere landen. Maar wat als je plots zonder volle accu staat? Lees daarom snel verder voor de mooiste fietsroutes met oplaadpunten.

Wanneer moet je je accu opladen?
Het aanschaffen van een elektrische fiets gebeurt steeds meer. Bedrijven spelen hierop in door samen te werken en op verschillende plekken extra oplaadpunten neer te zetten. Op een volle accu kun je tussen de 50 en 100 kilometer fietsen. Als dit niet zo is, is het misschien tijd om je accu te reviseren. Dan hoef je niet bij elk oplaadpunt te stoppen. Een fiets accu revisie is goedkoper dan het vervangen van je nieuwe accu en je kunt weer talloze kilometers afleggen zonder je accu op te laden.

De Drentse route
Wil je Drenthe ontdekken met je elektrische fiets? Meerdere routes zijn in deze provincie af te leggen. Een van de bekendste routes loopt van Meppel richting Havelte. Je vindt hier een beekdallandschap met weidelanden, kanalen en vaarten. In het gebied rondom Havelte zijn veel stuwwallen dat tot reliëfverschillen heeft geleid. Het 7700 meter lange dorp Wapserveen kunnen we je niet onthouden. Naast deze mooie route zijn er nog talloze routes met verschillende oplaadpunten in Drenthe.

Tip: Leuk voor fietsgroepen en -clubs: bidon bedrukken met je eigen tekst/logo/afbeelding

Fietsend door Limburg
Het zuiden van Limburg staat bekend om de vele heuvels. De fietsroutes zijn dan ook voor de echte klimmers onder ons. Één van de mooiste routes start in het centrum van Gulpen en brengt je halverwege de tocht in Valkenburg. Hier kun je op één van de vele terrasjes even opladen om de tocht voort te zetten naar Voerendaal. De prachtige natuur en knusse dorpjes maken deze fietstocht tot een prachtige ervaring.

Friesland door op de fiets
Start in Heerenveen om de mooiste fietsroute van Friesland af te leggen: het rondje Tjeukemeer. Deze route brengt je al het goede van Friesland: eindeloze vlakte, uitgestrekte polders en vele meertjes. Al fietsend krijg je een stukje historie mee van Friesland. De meren en slootjes zijn niet weg te denken en dwingen je soms te moeten omfietsen. Al is dat geen enkele moeite in het mooie Friesland.

Stap je liever in Gelderland, Noord-Holland of Zeeland op de fiets? Neem eens een kijkje bij de fietsroutes van de ANWB. Genoeg inspiratie voor je nieuwe fietstocht.