Wanneer het BBQ-seizoen weer aanbreekt is er geen betere manier om deze dag met vrienden en familie te beleven dan met een verrukkelijke barbecue. Of je nu een kleine bijeenkomst of een compleet feest plant, er zijn veel uitgaven waar je rekening mee moet houden. Barbecue kosten kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er veel manieren om de kosten van je barbecue feestje te verlagen zonder al het plezier weg te nemen. Volg deze geldbesparende tips, wanneer je bezig bent jouw barbecue feestje te plannen.

1. Wees niet bang om hulp van gasten te vragen

Geef nooit een groot barbecuefeest, zonder dat iemand aanbiedt om een ​​bijgerecht te brengen, of om te vragen wat je nodig hebt. Laat jouw gasten een bijdrage leveren. Probeer je te concentreren op die dingen waarvan je weet dat je ze gemakkelijk kan beheren. Wanneer gasten dat vragen, vertel je hen wat te veel ruimte in jouw koelkast en te veel van jouw voorbereidingstijd zal kosten. Het bespaart zowel geld als tijd en je hoeft je niet schuldig te voelen.

2. Sla het dure vlees over

Kippenpoten zijn veel goedkoper dan borsten zonder been en ook sappiger op de barbecue dan wit vlees dat de neiging heeft om uit te drogen. Een geweldige zelfgemaakte marinade zal de minder dure delen van rundvlees lekker maken. Gebruik de garnalen voor diners en gebruik goedkopere stukken vis. Er zijn zoveel manieren waarop je kunt besparen op vlees/vis.

3. Breng jouw eigen drank mee

Je mag altijd wat extra bier en wijn bij de hand hebben voor het feest, maar je bent niet verplicht om de alcohol rekening te betalen voor het feest. Voeg gewoon BYOB toe aan de uitnodiging. Als je dit doet, bespaar je enorm veel geld.

4. Maak Groenten tot Koning

Groenten zijn altijd een interessante keuze bij het geven van een BBQ feest. Gooi ze in een goedkope saladedressing en voeg ze toe aan een grillmat om te koken, zelfs de meest vurige vleeseters zullen worden verleid. En als gasten groente eten, zullen ze niet echt zoeken naar de duurdere vleesopties.

5. Vergeet niet om de grill uit te zetten

Deze is gemakkelijk te vergeten maar draagt ​​bij aan de kosten. Vergeet niet om de grill uit te zetten wanneer het koken klaar is, zodat je geen extra gas gebruikt wanneer je de BBQ niet meer gebruikt.

6. Waarom betalen voor ijs?

Natuurlijk kun je het kopen in de plaatselijke winkel, maar als je je eigen ijs bevriest in plastic zakken, heb je alles wat je nodig hebt op BBQ-dag. Bewaar het gewoon in een rechtopstaande vriezer voor de komende week. Je zult een paar euro’s besparen op elke zak ijs.