Je kent ze waarschijnlijk wel: gadgets – of speelgoed – waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt, maar toch wil je het graag hebben. Ken je bijvoorbeeld nog de plaat met metalen pinnen die zich vormen naar je hand als je deze erop legt? Echt nut heeft het niet, maar toch is het wel leuk. PWIG zet de 5 meest nutteloze gadgets op een rij die toch iedereen wil hebben (en waar de ontwikkelaars waarschijnlijk een klein fortuin aan hebben verdiend).

pinnen1 official source. Metalen pinnen

Deze klassieker mocht uiteraard niet ontbreken in onze 5 meest nutteloze gadgets. De metalen pinnen vormen zich naar alles dat je erin duwt, en bijzonder nauwkeurig ook. De hand is standaard, maar het wordt pas echt leuk als je andere voorwerpen in de pinnen duwt. Een leuk spelletje is om een willekeurig voorwerp uit huis in de pinnen te duwen en anderen dan te laten raden wat het voorwerp is geweest.

 

box2. De nutteloze doos

Het toppunt van nutteloosheid: de nutteloze doos (Engels: useless box). Een paar jaar geleden gingen filmpjes van de useless box viral op het internet. Wat het nutteloze doosje doet? Een knop omzetten. Dat is het. Meer niet. Je klikt in een knopje om, waarna een klepje open gaat en een klein handje het knopje weer terugduwt. Meer gebeurt er niet, maar toch is het om de één of andere reden een bestseller geweest. Op de PWIG-redactie vonden we ook al snel iemand die de useless box in bezit had. Je raadt het al (of niet): minimaal één keer per dag wordt het knopje omgezet. Gewoon, voor de lol.

lanceer3. De papieren vliegtuig-lanceerder

Persoonlijk weiger ik te zeggen dat dit een nutteloze gadget is: de papieren vliegtuig-lanceerder. Hoe tof is het dat je je nieuwste creatie met een kracht kan afvuren die je met je eigen gebrekkige gooitechniek nooit zou bereiken? Dit is echt een gadget die ik op de basisschool zou moeten hebben gehad. Ik denk dat ik er (nog steeds) uren zoet mee zou zijn. Helaas is de gadget wel een beetje lastig te verkrijgen: hij moet overkomen vanuit de VS of China. Maar goed, dan heb je ook wel iets tofs.

rollpour4. Roll-n-Pour

De Roll=n-Pour is zo’n idee dat op zich best slim is, maar in de praktijk volkomen overbodig. Het idee is dat je een zware jerrycan in het apparaat zet en vervolgens zonder een grote krachtsinspanning voorzichtig een glas kan volschenken. Toegegeven, zo’n lompe Amerikaanse jerrycan is niet ideaal om een glas mee vol te schenken, maar zó lastig is het ook weer niet wanneer je geen spastische afwijkingen hebt. Wij raden de ontwikkelaar aan: steek er niet te veel geld in, gebruik gewoon geen lompe jerrycans als je er niet mee om kunt gaan.

solafeet5. Solafeet

Solafeet is een zonnebank voor je voeten. Jep, het bestaat echt. Waarom iemand ooit op het idee is gekomen en het ook nog eens heeft ontwikkeld, is bij PWIG een raadsel. Zouden er echt zoveel mensen zijn die zich bekommeren om de kleur van hun voeten? Misschien is het iets voor de Instagram-meisjes die likes verzamelen, maar als je de Solafeet aanschaft moet je toch eens bij jezelf te rade gaan of je misschien te veel met je uiterlijk bezig bent. En als je dan echt je voeten wilt bruinen, dan is er een makkelijkere oplossing: ga in de zon zitten. Schijnt ook te werken…