De DJI Phantom 3 is misschien wel de beste drone tot nu toe. Stabiel, snel, een camera met extreem goede kwaliteit en een bereik dat zo groot is dat je eigenlijk niet weet wat je ermee aan moet. Tegelijkertijd is onze titel voor dit artikel ook gevaarlijk. De Phantom 4 is alweer uitgekomen en ongetwijfeld ontwikkelt de dronetechnologie zich ontzettend snel de komende jaren, zeker bij trendsetters als het Chinese DJI.

Beter, verder en mooier dan ooit

Drones veroveren de wereld als een wervelwind: iedereen wil er één en van die iedereen koopt een groot deel ook daadwerkelijk een drone. Dat gaat niet altijd goed, zo blijkt uit diverse nieuwsberichten. Drones die bijna tegen vliegtuigen botsen, letsel veroorzaken of simpelweg zoek raken, omdat de bestuurders niet weten hoe ze dat ding eigenlijk besturen.

Toch neemt dit niet weg dat een drone nog altijd leuk ‘speelgoed’ is, zeker als je een topproduct als de DJI Phantom 3 Professional hebt. De DJI Phantom 3 Professional kan maar liefst 6000 meter ver vliegen. Geloof me, dan zie je dat ding al lang niet meer. Hoewel ik niet zo goed weet wat je met dit bereik moet (vanaf 2000 meter heb je geen videoverbinding meer en je mag in Nederland niet hoger dan 120 meter vliegen), is het wel erg tof lasix australia. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is met de drones. Iets waar je wel wat aan hebt is de 4K-camera, waarmee je scherpere en vloeiendere beelden dan ooit kunt maken. Daar komt nog eens bij dat de drone qua afwerking doet denken aan een Apple-product (en toevallig werkt DJI sinds kort ook samen met Apple).

Maar eh, is die Phantom niet alleen voor professionals?

Tja, dat zou je wel denken met de naam ‘Phantom 3 Professional’. Het antwoord is dubbel: de drone is geschikt voor professionele camerabeelden, maar ook zeker geschikt voor amateurs. Sterker nog, een gemiddelde mini-drone van een paar tientjes is een stuk lastiger te besturen dan de DJI Phantom 3. Natuurlijk moet je wel redelijk diep in de buidel tasten voor deze drone (meer dan 1000 euro), maar je hebt een flinke garantie en crasht een stuk minder snel dan met een gemiddelde andere drone.

Weet je niet zeker of je de drone het geld waar vindt, dan is het een goed idee om een goedkope mini drone te kopen. Vind je het leuk om met deze drone te vliegen, dan vind je het nog veel leuker om met de DJI Phantom 3 te vliegen, echt waar, dat beloof ik je.