Zondag 8 mei is het weer zover: Moederdag! Geliefd door moeders, gehaat door sommige kinderen en vergeten door nog veel meer andere kinderen. Misschien vind je het “commercieel gedoe”, misschien vind je het te karig om je moeder maar één keer per jaar je dankbaarheid te tonen. Hoe dan ook, je scoort altijd punten als je iets voor je moeder hebt wanneer Moederdag aanbreekt.

Maar de lastigste vraag is ieder jaar weer: wat moet ik in hemelsnaam komen voor haar? Wordt het weer het standaard zeeppakket, een kookboekje of misschien een bon van de drogisterij. Tja, erg creatief is het allemaal niet. Om je een handje te helpen, hebben wij bij PWIG de leukste Moederdagcadeautjes voor je uitgezocht. En om het nog mooier te maken: je mag gerust doen alsof je het zelf hebt bedacht wanneer je je moeder blij maakt met één van de hieronder genoemde presentjes.

De persoonlijke brief

We beginnen direct met een opvallend en bovendien goedkoop cadeau: de persoonlijke brief. Met een persoonlijke brief kun je vertellen hoe je over je moeder denkt. Lieve woorden die je normaal niet zo maar uitspreekt richting haar, kun je perfect kwijt in een brief. Cruciaal is natuurlijk dat de brief met de hand geschreven wordt. Dit duurt wat langer, maar dit maakt de brief voor haar persoonlijker en specialer. Wedden dat je haar emotioneel kan maken met een lieve, gemeende brief?

Een high tea

Een high tea is helemaal hot op dit moment: lekkere gebakjes en hapjes eten onder het genot van een lekker kopje thee.. of soms een paar wijntjes Look At This. Misschien vooral leuk om te doen als dochter, maar wij bij PWIG moedigen ook de zonen aan om uit hun comfortzone te stappen en met hun moeder een high tea te houden.

Goede locatie vinden? Er zijn een hoop locaties voor een high tea. Vertrouw zo veel mogelijk op de mening van eerdere bezoekers, dit vertelt je meestal het beste of het een goede plek is.

Een foto op glas of doek

Kies een mooie foto van jullie samen en laat deze drukken op doek of glas. Beide afdrukken zijn stijlvol en ontzettend leuk om op te hangen. Heb je geen leuke foto samen? Het is ook leuk om samen met je eventuele broers, zussen en/of vader een speciale foto te maken. Een foto op glas of doek is niet duur, maar wel van hoge kwaliteit en een cadeau waarvan je zeker weet dat het lange tijd plezier geeft.

Klein uitstapje

Het is iets duurder, maar wel een leuk aandenken: samen een uitstapje maken naar een mooie stad of natuurgebied. Veel hotels hebben speciale moederdagacties, waarbij je vrij goedkoop kunt overnachten in mooie hotels in leuke plaatsen. Wat dacht je van een nachtje in een mooi hotel aan het strand, of in een leuke stad als Maastricht of Groningen? Wij bij PWIG vinden dat een mooie ervaring meer waard is dan een materialistisch cadeau dat vaker dan niet ergens in een kast verdwijnt. Geef liever een herinnering cadeau!